Over mij

Steffen Barentsen

Opleiding / werkervaring

Opgeleid als werktuigbouwer en bedrijfseconoom ben ik aan de slag gegaan in een mix van techniek en commercie. Na vijf jaar stapte ik over op het organiseren van werkvakanties voor jongeren. Ik bezocht voor dit werk 50 landen en woonde een half jaar in Nairobi.

Later werd voor dit werk stichting Livingstone opgericht (www.lst.nl), waar ik sinds 1999 werk als directeur. Livingstone heeft een team van vijf medewerkers. Wij screenen en trainen jaarlijks 60 reisleiders en vrijwilligers en verzorgen werkvakanties en donateursreizen voor 400 reizigers per jaar. Jaarlijks wordt 250.000 euro geïnvesteerd in ontwikkelingswerk.

Passie / profiel

Bij Livingstone en daarbuiten sta ik bekend als een missionaire, gedreven, creatief en innovatief leider met hart voor mensen. Voor mij is het bevorderen van een veilige, stimulerende werkomgeving belangrijk. Iedereen heeft ontwikkelruimte. Fouten maken en feed back geven en krijgen horen erbij. Mensen tot bloei laten komen en met elkaar de wereld mooier maken is mijn passie.

Ervaringen m.b.t. supervisie

Ruim 25 jaar ervaring heb ik in het screenen en trainen van reisleiders en groepen jongeren. Ruim 20 jaar geef ik sturing aan het team van Livingstone. Begeleiding van medewerkers in hun werk en ontwikkeling is dagelijks onderdeel van mijn werk. Op dit moment werk ik als geregistreerde supervisor in opleiding (SIO). In 2021 verwacht ik geregistreerd supervisor en coach te zijn.